Cijfers lezen

Grafiek

Cijfers laten je je onderneming zien, als je weet hoe je ze moet lezen. In dit boek kun je dat leren en wel zoals een manager dat zou willen: vanuit het perspectief van het bedrijf. Je wilt weten hoe goed het gaat.

Het eerste deel is een inleiding in financiële begrippen, zodat je een jaarrekening kan lezen en verbanden ziet tussen cijfers en processen.

Verbanden zien

Conversie

Het tweede gedeelte laat zien wat besluitvorming inhoudt als het om investeren en bijsturen gaat. Je krijgt een cijfermatige en bedrijfskundige uitleg van break evenpunten en het idee erachter. Zo belangrijk omdat je zo vaak dat soort beslissingen neemt.

In het derde deel krijg je een manier van analyseren aangereikt, die eenvoudig en to the point is. Niet onnodig ingewikkeld, maar recht toe recht aan om snel te kunnen achterhalen waar het niet goed gaat en je kan ingrijpen. Gemakkelijk prioriteren en beslissen.

Organisatie begrijpen

pacman

Het boek is geschreven aan de hand van de ontwikkeling van een jonge onderneming. Je maakt me de ondernemers de belangrijke gebeurtenissen mee en ziet daardoor de effecten op hun economische en financiële situatie. Een praktische uiteenzetting dus.

Daarnaast zijn er cases, die je nog een stap dichter bij de praktijk brengen. Dit aan de hand van specifieke gebeurtenissen als groeien, geen focus houden en het uitstellen van investeringen. De cases zijn steeds uit een andere branche.

Cijfers bijten niet

is geschreven voor managers, die de jaarrekening willen gebruiken om hun onderneming te sturen.

“Zo wordt de lezer stap voor stap vertrouwd gemaakt met begrippen als balans en resultatenrekening, investering en financiering, break-even punten, alsook allerlei financiële analyses.”


dr. W. Westerman

 28,90In winkelmand