Ik ben je graag van dienst met organisatie-advies

  • Analyse van jaarrekeningen

  • Investeringsanalyse en businessplan

  • Ontwerp en inrichting van besturingsinformatie

  • Toezicht en commissariaat

Analyse van jaarrekeningen en organisaties. Essentie op tafel

Voor investeerders, subsidiegevers en directies worden analyses gemaakt van de jaarcijfers. Niet alleen financieel, maar juist ook bedrijfskundig, zodat je ziet wat er aan de hand is, waar je moet ingrijpen en wat je met rust kunt laten. Voor investeerders en subsidiegevers wordt de vraag beantwoord of geldverstrekking verantwoord is.

Investeringsanalyses en second opinion: Meer dan gutfeeling

Investeringen worden tweeledig doorgerekend. Ten eerste wordt de calculatie van de investering zelf nagerekend en worden aannames getoetst.  Ten tweede worden de terugverdienscenario’s getoetst. Hiermee ontvangt u een kritisch palet om af te wegen, je gutfeeling te testen. Want het gaat over geld. Als een investering mislukt ben je niet alleen geld kwijt, maar je mist ook de opbrengst, die je concurrent nu heeft.

Ontwerp en inrichting van besturingsinformatie. Ben je in control?

Als de concurrentie toeneemt worden bedrijfsprocessen en de kosten ervan kritischer. Je wilt frequenter worden geïnformeerd om sneller bij te kunnen sturen. Ook als je groeit. Velen nemen dan de voor de hand liggende parameters of worden bedolven onder de informatie. Een kritische analyse van wat je nodig hebt, wanneer en hoe vaak levert je effectieve informatie op. Dat scheelt veel in kosten en ergernis. Belangrijker: het geeft je een gevoel van control.

Toezicht en commissariaat: vooral vooruit kijken

In veel Raden is de combinatie van financiële en bedrijfskundige analyse een ondergeschoven kind, waardoor toetsing eenzijdig is. “Als de accountant het goedkeurt…” is vaak de redenering. Dat hij dan niets zegt over het gevoerde beleid wordt vergeten. Ik combineer financiële en bedrijfskundige kennis en inzicht. Wat een beslissing kost en opbrengt komt dan op tafel en wordt geen verrassing. Dat is een stuk veiliger en een betere gelegenheid voor uit te kijken.

Levende Cijfers onderscheidt zich door:

Combinatie bedrijfskunde en financiën, zodat we niet alleen over cijfers praten, maar vooral ook door welke processen ze worden veroorzaakt.

Doordenken: What if scenario’s… Je hebt maar één kans voor de beste actie.

Analyses leiden tot inzicht. Oplossingen liggen buiten het normale kader.

Ontwikkelen en leren zijn motiverend om te veranderen.

Waarom wij die vragen kunnen beantwoorden?

 

Ervaring als financier en kredietanalist

Honderden organisaties geanalyseerd en tientallen ook van binnen gezien.

Veel verbeteringen doorgevoerd met name door trainingen.

Alles met alles kunnen verbinden en overzicht houden.

Vindingrijk

Essentie kunnen vinden

Hoge Hotelschool Maastricht

Bedrijfseconomie Erasmus Rotterdam

Post doctoraal management consulting VU Amsterdam