Ronald van Tol MMC organisatie adviseur en interim manager


LEIDRAAD

IN HET WOORD LEIDRAAD STAAN DRIE FUNCTIES DIE IK VOOR JE KAN VERVULLEN.


LEID staat voor visie en leiderschap, RAAD staat voor adviseren en DAAD staat voor doen en resultaat. Een bijzondere combinatie in één woord.

Verbinden 90%
Analyseren 80%
Bedrijfseconomie 85%
Visionair 80%
Initiatief nemen en sturen 70%
Vasthoudend en doelgericht 90%
Interpersoonlijk sensitief 90%
Bestuurskundige analyse 75%

Wat ik voor je kan betekenen

Als een bedrijfskundig vraagstuk je bezig houdt met de aspecten finance, ICT en risk ben je bij mij aan het juiste adres. Ik ontrafel het probleem, leg een goede oplossing voor en een alternatief. Als je wil geef ik leiding aan de implementatie van de oplossing. Zo heb ik het besturings-dashboard van een grootkeuken van controlgericht naar marktgericht omgezet, diverse bedrijfsbrede ICT systemen laten ontwerpen en verschillende grote projecten geleid. Ik stap vaak in in een project wanneer de nood aan de man is. Rust, structuur en vertrouwen zijn dringend gewenst. Omdat ik een sterk overzicht heb en buiten de orde denk maak ik meer mogelijk dan verwacht wordt.

Wat levert het je op?

Ik neem, als je dat wil, het vraagstuk uit handen. Je hebt er veel minder omkijken naar tot je beslissingen gaat nemen of je laat het in zijn geheel over (interim management). Er zijn allerlei varianten mogelijk, zoals jij het wil. Een ander resultaat is in zijn algemeenheid een rendabele oplossing. Een oplossing die vaak iets nieuws met zich meebrengt (verbetering). Zo leerde ik transactiegerichte verkopers relatiegericht handelen en heb ik een ondernemersgemeenschap de economische agenda in een gemeente laten opstellen. Ik werk een beetje buiten de orde.Het voordeel voor jou als opdrachtgever is dat je een degelijke oplossing krijgt, waar men positief over is, die winst brengt en enthousiasme bij de mensen die er mee werken. Bovendien laat je zo je organisatie ontwikkelen. Dat zijn toch resultaten waar jemet plezier naar terug kan kijken.

Karakter van Levende Cijfers

Levende Cijfers is de kunst om vanuit cijfers te zien waarmee doelen van organisaties gehaald kunnen worden. Cijfers zijn daarbij indicatoren voor goede gesprekken met de betrokkenen. Hierdoor ontstaat inzicht van binnen uit, vanuit de mens en vanuit de organisatie. Organisatie vraagstukken zijn veelzijdig en goed advies houdt daar rekening mee. Dat is niet eenvoudig en verlangt veel en voortdurend studie en vooral ook passie om het te willen begrijpen. Die grote puzzel is leidraad in de uitoefening van het vak. Ik heb er veel plezier in te begrijpen hoe het zit. De consequentie om van veel vakken op de hoogte te zijn en die met elkaar te kunnen verbinden is daarbij zeer welkom. Het levert je de inspiratie om te werken vanuit tegenstellingen en paradoxen, nodig om steeds vernieuwende en goed werkende oplossingen te bedenken.

Is dit inspirerend?

Wil je het risico op een levendige samenwerking nemen? Bel gerust 06 22 21 20 23 of mail naar [email protected]